Makkelijke Pijnboompitten En Pesto Pasta

Brendan Leonard, een vriend van ons, heeft onlangs Best Served Wild gepubliceerd, een kookboek voor op de camping. Brendan werd gevraagd om het gemakkelijkste en lichtste recept voor te stellen in de sectie Meerdaagse Uitjes. Hier is er een die elke bikepacker zou moeten kunnen maken

Na een paar duizend kilometer op een fiets te hebben gelogd, ben ik nu gefocust op vier dingen over eten. Ik heb geen zin om twee uur lang te koken na acht uur fietsen.

Brendan bereidt een maaltijd in kamp Bleik tijdens een fietstocht door Noord-Noorwegen.

Alle vier deze dingen zijn opgenomen in dit recept. Dit recept is zo eenvoudig dat zelfs je kamergenoot op de universiteit die het toiletpapier niet kan vervangen, niet op tijd naar de les kan komen of macaroni en kaas uit een doos kan maken, het zou kunnen doen. Hoewel het misschien ingewikkeld klinkt, is het eigenlijk vrij eenvoudig te maken.

Je kunt dit spul in principe maken als je zelf kunt plassen. Het zal indruk maken op je bikepacking-vrienden, want het is een smakelijke, hartige pasta met het hoge eiwit en de mineralen van een grote handvol pijnboompitten. Je hoeft geen potje saus mee te nemen om het te maken. Dit gerecht is rijk aan calorieën en perfect voor het avondeten na een lange dag op de fiets.

Maakt:

Genoeg om twee hongerige mensen te voeden

Ingrediënten:

  • 1 14 gram pakje basilicum pesto pastamix in poedervorm (zie hieronder)
  • 28 g olijfolie
  • 227 gram fusilli pasta
  • 1 kopje pijnboompitten

Pestosaus in poedervorm kan in vrijwel elke supermarkt worden gekocht. Dit zijn de twee meest voorkomende merken, de Simply Organic Sweet Basil Pesto aan de linkerkant en de McCormick aan de rechterkant. Knorr maakt er ook een. Elk kost je tussen -2 en -3.

Voorbereiding:

  • Voeg voldoende water toe om de pasta te bedekken (waarschijnlijk ongeveer 907 gram) en breng aan de kook.
  • Voeg de pasta toe aan het kokende water en zet het vuur dan laag.
  • Laat de pasta 5 minuten koken . Zet het vuur uit en laat het nog 5 minuten staan of tot het al dente is.
  • Roer de olijfolie en de pestomix erdoor.
  • Meng de pesto gelijkmatig door de pasta. Voeg pijnboompitten toe en meng.
  • Genieten van.

Meer taferelen van Brendans diverse campings op een fietstocht in Noord-Noorwegen.